3. sep. 2009

"Undskyld, vil du venligst gentage de sidste 45 minutter?"

Enhver seriøs studerende kender dette fænomen:

Du sidder til forelæsning. Det er kedeligt, fordi forelæser gennemgår hvad der forekommer som det mest banale og simple af alt, hvad der måtte være banalt og simpelt. Så du tænder din computer. Lytter til lidt flere selvfølgeligheder, mens den starter op. Oh fryd, den er parat til brug! Forelæser droner videre omkring 1+1 og hvordan det er lig med 2. Pff. Det er jo tærte, det er hvad det er. Du logger på nettet, og går tab-amok i Mozilla. Politiken, Facebook, Twitter, Blogspot, imv.au.dk, ted.com med mere. Og webcomcis, jeg har ikke læst webcomics i dag! Hej 54 tabs!

Pludseligt fanger forelæser din opmærksomhed ved at begynde at skrible på tavlen. Du kigger op fra din skærm. Og du måber. Hvor, helt præcist, kom de 250231 siders kode fra?! Hvad er en Mobius moderator, OG ER DET OVERHOVEDET HVAD HAN LIGE SAGDE!?!

Resten af forelæsningen går med at du, stakkels studerende, finder ud af hvor meget koldsved du egentlig kan producere. Du knokler for at finde ud af, hvor du blev koblet af, og hvad fanden du kan gøre, for at blive koblet på igen. Eller du skriver et blog-indlæg om det, og regner med at kunne forstå det ud af de slides, som forelæser (måske) uploader engang i næste uge.

2 kommentarer:

  1. Jeg kan i høj grad relatere. Det er ca sådan min virkelighed kommer til at se ud.. 26 minutter (shiiit! hvorfor sidder jeg stadig i nattøj?!)

    SvarSlet
  2. Men man ender altid med at nå det meste på en eller anden måde :) Måske det er den egentlige lektie i at være studerende?

    SvarSlet